Site Network: Home | poze | alte chestii | Despre mine

Desi data oficiala a lansarii este 24 octombrie, browserul ajuns la versiunea 2 este deja disponibil in forma finala pe trackere, si pe Softpedia aici. Pentru cine nu mai poate astepta o zi sau doua...

Update: l-am instalat azi. Doua extensii nu mergeau, Tab Mix Plus si ScreenGrab. La ScreenGrab am facut smecheria cu schimbatul versiunii maxime si merge. La TMP nici nu incerc. Lumea zice ca nu are nimic in plus FF 2.0 fata de cel vechi... cam asa e, dar ce ar fi putut sa-i adauge? Aparat de facut popcorn? Mergea bine si vechiul, au mai lucrat doar la securitate si chestii care nu se observa imediat.

Skin-ul default nu imi place. Prea frust. Tab-urile inactive au fundal gri si e greu sa citesti titlul pe ele. Par mai 3D insa. Extensiile si themes-urile au fost grupate in Add-ons. Exista un meniu nou, History, care contine printre altele si optiunea Undo Closed Tabs, care e utila (inainte aveam Tab Mix pt asta). Caseta de download e la fel. Optiunile sunt aceleasi, a mai aparut ceva despre Feed-uri, poti alege cu ce program sa le deschida cand faci click pe un feed intr-o pagina. Are spell-checker, dar cum scriu in romana majoritatea cuvintelor dintr-o caseta de text sunt subliniate discret, ca in Word. L-am oprit ca imi este inutil si cand scriu in engleza.

Simt nevoie mare de Tab Mix Plus si astept versiunea pt 2.00 care va aparea saptamana asta zic ei. De ce? Pt ca desi acum exista pe fiecare tab buton pt inchiderea lui, cu TMP le inchideam prin dublu click pe ele. Avea optiune de Duplicate a tab. Avea optiune de formatare a culorilor si a fontului de pe tab, de ex cele necitite dar complet incarcate le aveam cu Italic. Avea o gramada de optiuni de unde sa-ti deschida un popup sau link, sau daca aveai prea multe tab-uri deschise ti le facea micute rau sau le trecea pe mai multe randuri, nu era nevoie de scroll in tab-bar. Si multe altele, mi se parea de departe cea mai buna extensie.

In rest macar Adblock Plus si Gmail Manager au mers fara probleme pe asta nou, la fel si SearchWP, IE View, VideoDownloader si FlashGot pe care le foloseam.

Mi se pare ca ocupa si mai multa memorie decat cel vechi, desi se zicea ca va fi invers. La 5 tab-uri deschise imi ocupa 145 MB RAM si 195 MB memorie virtuala, la vreo 15-tab-uri cu 50% mai mult. Imens, era mai bine pe 1.5.0.7. Ce ii lipseste si capitole la care il bate noul IE 7: un cititor RSS bun, integrat in browser, cel din IE 7 mi se pare excelent; un Quick View pt tab-uri; mai multe flexibilitate pt tab-uri, ai fi zis ca invata si ei ceva din Tab Mix sau Tab Preferences, doua din cele mai utilizate extensii (e drept ca au bagat treaba cu Undo Closed Tabs).

Din pacate ceva nou cu adevarat notabil si inovator nu are. Asa cum arata dupa instalare, nu vad nici o deosebire cu adevarat importanta fata de noul Internet Explorer 7, care insa arata mai bine. Firefox 2.0 castiga imediat teren pt ca are sute de extensii cu care poti adauga ce functionalitate vrei, noroc cu ele. In rest, la cata memorie ocupa, nu mai are avantaje fata de IE, mai ales ca in versiunea 7 acesta arata la fel ca FF paginile pe net.

am luat de pe alt blog,imi era lene sa mai scriu aproape ce a zis el,documentul oficial il gasiti aicia http://nwradu.blogspot.com/ nu se supara radu,doar il stiu de cand jucam mu pe linkmania.

Later edit. Mi-am instalast si eu acuma..si cel mai mult pana acuma imi place Plug-inul cu Vremea :)

1 Comment:

  1. nwradu said...
    N-am jucat niciodata MU pe Linkmania. N-am avut nici macar instalat jocul. Dar nu ma supar ca ia lumea de la mine cata vreme se precizeaza sursa, asa ca e ok :P

Post a Comment