Site Network: Home | poze | alte chestii | Despre mine

Avem si noi un erou fara trecut, capabil sa se descurce in orice situatie, desi este un om cat se poate de obisnuit si des intalnit. Spre deosebire de eroul american latit pe ecranele de cinema inalte cat un bloc, al nostru doar locuieste intr-unul. Nu cad amantele pe el, si nici nu este in stare sa intoarca cu frana de mana. Dar il intalnesti in fiecare zi in parcare, sau in spate. In spatele blocului.

Numele lui e Bula. Geims Bula, whatever. Are oriunde intre 16 si 30 de ani, i-au picat niste bani in mana sau i-a dat taticu' o masina, si el este, evident, stapanul universului. Nu are habar despre propria-i identitate, dar este sigur de propria-i suprematie. Este cel mai tare din parcare, si pentru a sublinia asta da un pic mai tare sonorul la boxele din care zbiara unu' Guta, zis Minune. Sau ceva pe-aproape.

In fine, Bula are un singur tel in viata: acela de a le demonstra celorlalti - si bineinteles siesi - ca el are trei boase, doua creiere si zece portofele. Si face asta luandu-si o masina. Nu conteaza marca, oricum nu o mai recunosti sub tuningul de tuning aplicat in straturi, dupa neoanele care lumineaza totul si dupa abtibildurile cu marci super tari frate, manga de manga.

Si locul lui Bula este la volan, bineinteles, unde se cramponeaza atent si chinuie pedala de acceleratie. Caii putere de sub capota urla, turatia urca la ceruri, iar audienta si-a udat deja pampersii, caci vuietul supermasinii combinat cu basii care bubuie din subwoofer le-a asurzit si ultimele ganduri de sub teasta. Ah, un mic amanunt. Asta se petrece in parcare, iar masina sta pe loc. Bula nu are suficienti bani de benzina, i-a bagat in abtibilduri, iar restul ii toaca zilnic pe bere si tigari, caci cu femeile mai greu...

Dar vine un moment (Slava Domnului!), cand Bula considera ca i-a epatat destul pe luzerii de varsta lui si ca e cazul s-o stearga din parcare asa cum a vazut el in tu fast tu furius, lasand un nor de fum alb in spate de la scrasnitul rotilor pe asfalt. Masina pleaca in tromba, o pisica sare disperata intr-un copac, o mamica isi trage in ultimul moment caruciorul de pe alee, cainii latra nevrotic iar trei mosi privesc impasibili scena scuipand seminte in continuare. Zici c-ai scapat de spectacolul audio dar te inseli, caci in mai putin de 1 minut omu' revine, intrand cu viteza printre masinile din parcare si punand o frana de zile mari, care opreste masina la doar cativa centimetri de concurentii sai. Astia, provocati, incep si ei sa-si tureze motoarele si sa faca cerculete in jurul lui prin parcare, doar nu sunt mai prejos, daa?

Chestia continua cam 1 ora, dupa care probabil ca atata zgomot de motoare, cauciucuri incinse si fum albicios ii cam satura, moment in care se linistesc si se pun pe o bauta, cu Bula al nostru in mijloc povestind, evident, cum l-a prostit el pe un fraier care nu i se dadea din cale, spargandu-i ochii cu flashuri, depasindu-l prin dreapta si apoi punandu-i frana in fata, toate astea la peste 150km/h. Pe undeva pe la 2 noaptea Bula si compania pleaca in tromba din parcare. Parcheaza fiecare la cateva zeci sau sute de metri mai incolo si se duc in fine sa se culce.

Dar la un moment dat Bula este nevoit sa mearga la munte, sau la mare, sau cu ceva treaba. E ziua cea mare, ziua cea mult asteptata, cand bolidul in care si-a bagat banii se poate dezlantui in voie. Si da-i, baga mare, si fii zeul suprem al universului, gonind cu viteza dementa printre masinile din trafic...

Il poti admira pe Bula apoi sub forma unei cruci cu flori, din pacate inconjurata de multe ori de alte cruci cu flori, pe marginea drumului, pe acolo pe unde pasc vacile. Caci ultimele momente ale lui Bula la volan au fost o combinatie de prostie, neatentie si tupeu nebun, dar si de groaza pentru ceilalti. Si aceasta, din pacate, nu-l scoate din joc pe Bula. Caci, dupa cum bine stiti, Bula e nemuritor. Invie de fiecare data sub alta moaca, sub alt nume. Noi nu. Iar el este din ce in ce mai prezent si mai agresiv pe sosele.

In majoritatea tarilor cu apa calda exista circuite private pe care energiile lui Bula - si nu numai - se pot dezlantui in voie, in mod legal si fara a-i pune in pericol inutil pe ceilalti. Dar la noi acest lucru tine de domeniul viitorului indepartat. Pana atunci va trebui sa-l suportam in parcare, in intersectii, si din pacate si pe sosele.

Oare n-ar fi insa timpul sa luam si noi atitudine impotriva lui Bula?

0 Comments:

Post a Comment