Site Network: Home | poze | alte chestii | Despre mine

PRM a initiat un proiect de lege in care este prevazuta suma de o mie de euro pentru persoanele apartinand minoritatilor nationale care doresc sa plece din Romania in tara mama „pentru ca nu recunosc Marea Unire de la 1 Decembrie 1918”, relateaza NewsIn.

Senatorul PRM, Gheorghe Funar, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa ca prima este valabila doar daca este vorba de o plecare definitiva, iar cheltuielile de transport sunt suportate de la bugetul de stat. Senatorul PRM si-a exprimat, totodata, dorinta ca toti maghiarii posesori ai legitimatiei de maghiar sa paraseasca Romania. Informatia a fost imediat preluata de agentiile internationale de stiri.

Proiectul de lege mai prevede despagubirea din partea statului roman pentru o casa sau apartament si terenul aferent, la pretul pietei, iar cetatenii care doresc sa beneficieze de acest facilitati le pot cere o singura data si doar in perioada stabilita de lege.

„Pentru a descaleca mai usor in pusta maghiara, initiatorii considera ca este bine sa beneficieze pe o perioada de doi ani de anumite facilitati, inclusiv de o prima de plecare definitiva din Romania”, se mai arata in expunerea de motive, unde se face referire la sloganul UDMR pentru alegerile pentru Parlamentul European, „Noua descalecare”.

via :revistapresei

2 Comments:

  1. Marius Sescu said...
    prima mie de la mine...
    Anonim said...
    sustin initiativa, cred ca vor pleca cativa dar nu suficient

Post a Comment