Site Network: Home | poze | alte chestii | Despre mine

Intr-o majoritate Cretin Ortodoxa era de asteptat o replica din partea credinciosilor :

SCRISOARE DESCHISA PRIVIND EVOLUTIONISMUL SI CREATIONISMUL IN SCOLILE DIN ROMÂNIA

Catre: Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului

Dlui Ministru, Cristian Adomnitei

4 martie 2008

Stimate Domnule Ministru,

Alianta Familiilor din România (AFR) va remite aceasta scrisoare in legatura cu controversa recent creata de Scrisoarea Deschisa adresata Domniei voastre de organizatia Solidaritatea pentru Libertatea de Constiinta ("SPLC"). AFR reprezinta si pledeaza in societatea romana valorile si interesele spirituale a peste 650.000 de adulti care in marea lor majoritate sunt parinti. Pozitia AFR privind predarea, sau nepredarea, evolutionismului in scolile din România este diferita de cea promovata de SPLC. Enuntam motivele.

Majoritatea covârsitoare a constituentei pe care AFR o reprezinta a fost educata sub regimul comunist. Ne amintim cu oroare indoctrinarea in evolutionism la care regimul comunist ne-a supus, iar experientele care le-am acumulat atunci nu dorim sa fie impartasite de copiii nostri sau de generatia tânara. Copiii in general pot fi usor indoctrinati având in vedere ca facultatile lor intelectuale nu sunt dezvoltate suficient. Nu gasim de bun augur deci impunerea asupra lor a unei teorii care se pretinde stiintifica, dar care de fapt e pura speculatie.

In primul rand ultimul Paragraf ! Este pur speculatie...cica evolutionismul ... bun....dar Creationismul cum mai este ???? Si Matematica a fost predata sub regimul comunism , cred ca ar fi ami bien sa trecem iarasi pe litere Romane . XXVII+XXXII= ? Pe cand propunerea asta ?

Acum vin doar cu un articol publicat pe siteul lor Argumente pe care creationistii NU ar trebui sa le foloseasca

Am cautat special pe google despre argumente care ar trebui sa le foloseasca ca sa convinga ca de fapt dumnezeu ne-a creat...si evolutionismul este ceva legat de noua ordine mondiala...sau ce cred ei... nimic nu gasesti.

Evolutionismul nu e o stiinta demonstrata tangibil. Doar in ultimele decade aproximativ 700 de oameni de stiinta la nivel de doctorat au pus sub semnul intrebarii acuratetea darwinismului si a evolutiei. La fel, in 2006, un sondaj de opinie organizat de Pew Research Center arata ca doar 26% din populatia Statelor Unite accepta evolutionismul, iar 42% il resping din start. Sondajul e relevant nu numai pentru ca e recent, dar mai ales pentru ca a fost efectuat in cea mai avansata, din punct de vedere stiintific si tehnologic, societate contemporana.

In Primul rand daca vrea sondaje...sa o aratam pe aia dreapta.In Stateke Unite peste 40% din Americani sustin oameni GAY !Si exista si un studiu...de ala nu se zice...doar de ce da bine pentru biserica.Bun... trecem la punctul 2 : Ce este America de o tot pupati asa in C** ca este ca face.... esti in Romania..obisnuiestete cu ideea... daca vrei sa copiezi de la Americani iti fac o lista kilomentrica cu lucruri chiar pozitive.Si una dubla cu negative.

Acum pe bune care pare mai reala.....ca ne-a creat dumnezeu si apoi a plecat sau ceva cam asa :

Evolutionismul este conceptia conform careia viata si omul însusi se afla într-un proces continuu de evolutie, guvernat de legi ale naturii pe care acesta le poate cunoaste si cu ajutorul carora poate întelege fenomenele din jur.

Potrivit acestei conceptii, religiile au aparut ca urmare a neputintei oamenilor de a-si explica anumite fenomene cu ajutorul legilor naturii. Rolul zeilor ar fi tocmai acela de a explica tot ceea ce depaseste puterea de întelegere a oamenilor.

În evolutionism este negata Revelatia divina si se considera ca actuala conceptie despre Dumnezeu este rezultatul unei dezvoltari progresive în timp. Astfel, se sustine ca, pe scara evolutiei umane, s-a trecut de la acceptarea existentei unei lumi spirituale, alaturi de cea materiala, la anumite personificari ale acesteia în fiinte superioare numite "zei". Apoi s-a ajuns la politeism si într-o etapa ulterioara, la religiile monoteiste. Mai presus de religie s-ar afla filozofia, iar cunoasterea prin stiinta este considerata a fi cunoasterea completa.

În secolul al XIX-lea, evolutionismul "stiintific" reprezentat de biologul Charles Darwin si discipolii acestuia, considera ca întreaga viata de pe pamânt poate fi explicata prin conceptul de evolutie. Prima celula vie a aparut în mod întâmplator în oceanul planetar, apoi s-a dezvoltat fara interventia lui Dumnezeu, dând nastere tuturor speciilor care exista astazi pe pamânt.

Aceasta conceptie a fost preluata si folosita de catre adeptii ateismului în încercarea lor de a combate învatatura crestina privind crearea lumii de catre Dumnezeu, asa cum este descoperita în Sfânta Scriptura.

Astazi se încearca (mai ales în Biserica Romano-catolica) o reconciliere între creationism si evolutionism, în sensul unui creationism evolutiv sau al unui evolutionism creator, ca lucrare dinamica a lui Dumnezeu interioara lumii, nu exterioara ei. Se trece, astfel, de la confruntare la dialog între stiinta si religie.AteismulAteismul neaga existenta lui Dumnezeu, considerat produsul imaginatiei omului. Aceasta conceptie apare de-a lungul timpului în diferite sisteme sau curente filozofice care resping existenta unui Dumnezeu personal si sustin ca atributele lui Dumnezeu sunt proiectia idealurilor omului care doreste sa fie atotputernic, atotstiutor si vesnic; minunile sunt fenomene naturale sau constructii intelectuale ale omului, care încearca sa îsi explice diferite fenomene; libertatea de alegere a omului înlocuieste rolul divinitatii.

Ateismul se poate manifesta în diferite moduri: aprecierea exagerata a aspectelor materiale ale vietii în defavoarea celor spirituale, negarea nevoii ajutorului lui Dumnezeu în viata omului, neacceptarea manifestarii vietii religioase a comunitatilor, respingerea oricaror fenomene de educatie religioasa, revolta fata de sfintenie, etc. Ateismul a fost sustinut de regimurile politice comuniste.

Ateismul nu trebuie confundat cu agnosticismul, conceptie care sustine imposibilitatea cunoasterii lui Dumnezeu.

----------------------------------------

Suntem de asemenea ingrijorati pentru ca bunastarea intelectuala a copiilor nostri implica si drepturile noastre ca parinti de a le forma educatia in conformitate cu valorile noastre ca parinti. Nu e deci potrivit sa se impuna asupra copiilor vederi pseudo-stiintifice care sunt respinse de majoritatea covârsitoate a parintilor lor. Libertatea de constiinta trebuie sa tina seama si de drepturile parintilor de a-si educa copiii in spiritul pe care ei il aleg si il gasesc potrivit. Orice drept conferit de societatea civila este exercitat in relatie cu alte drepturi. Deseori, aceste drepturi nu sunt compatibile, ci in conflict. In aceasta ierarhie a drepturilor, drepturilor celor direct afectati trebuie sa li se acorde prioritate. In cazul de fata, drepturilor parintilor de a dispune de educatia copiilor lor trebuie sa li se acorde prioritate. Cât despre copii, ei nu sunt intrebati ce gândesc asupra acestui subiect. Ei isi pot exprima parerea doar prin vocea parintilor lor. Acestia suntem noi si milioane de alti parinti.

Voi ca parinti tineti cont de libertatea celor care nu vor sa creada in ce credeti voi ? Mi se pare normal ca nu.... ca doar NUMAI VOI aveti dreptate.

Anticipam ca actiunea de fata a SPLC este doar una din multe alte actiuni deja planificate pentru secularizarea fortata a societatii romanesti. Intreprinse in numele libertatii de constiinta, aceste actiuni de fapt au ca obiectiv ultim eliminarea libertatii de constiinta si a pluralismului in gândire si exprimare. Eliminarea religiei si ateizarea societatii fac si ele parte din aceasta agenda agresiva de secularizare fortata. Acest fenomen nu este unic României, ci e promovat cu o agresivitate deosebita in diferite tari europene si in Statele Unite. Peste tot insa, societatea isi exprima opozitia iar parintii isi afirma dreptul de a dispune de educatia copiilor lor.

"[...]Intreprinse in numele libertatii de constiinta, aceste actiuni de fapt au ca obiectiv ultim eliminarea libertatii de constiinta si a pluralismului in gândire si exprimare[...]" Pluralismului in gandire si exprimare ??? Poftim ? CEa mai buna gluma pe ziua de azi . Religia s-a gandit sa ne vorbeasca despre Libertatea de exprimare.... care secole de-a randu au suprimat-o omorand milioane de nevinovatii, si nici nu vreau sa mai zis despre faptul ca religia a fost copiata dupa o alta religie.....cu o vechime de peste 1000 de ani inainte de crestinism.Desi stai ca e imposibil...ca Dumnezeu exista din totdeauna....nu ? Si ce rost are sa explicam copiilor de Darwin daca Dumnezeu poate creea din NIMIC ?

Amintim aici ca Scrisoarea Deschisa a SPLC se bazeaza pe Rezolutia emisa de Consiliul Europei pe 4 octombrie 2007 care condamna predarea creationismului in tarile membre, cere eliminarea lui ca subiect de studiu in scoli si inlocuirea lor cu darwinismul si evolutionismul. Nu putem fi de acord cu aceste tendinte. Cu mici exceptii, nici restul lumii nu este de acord. In fapt, Rezolutia a fost criticata la nivel international ca fiind un abuz de autoritate din partea Consiliului Europei, fiind chiar etichetata, in editorialele unor ziare de larga circulatie internationala, ca un "cosmar," "un banc" sau "ireala".

AFR a raspuns prompt acestei Rezolutii pe 23 octombrie 2007, când a inregistrat in Consiliul Europei o Scrisoare Deschisa prin care cere Consiliului Europei retragerea Rezolutei. Textul integral al Scrisorii poate fi consultat la adresa http://www.protejar ea-familiei. com/openletter. pdf. Amintim aici câteva dintre punctele ei principale care au relevanta pentru dezbaterea care are loc curent in România privind acest subiect.

Fifth, the Resolution further is an affront to the Romanian nation as a whole. A 2002
poll revealed that 99% of Romania’s inhabitants believe in God. Arguably then, 99% of them
have embraced creationism and have rejected evolutionism and darwinism.

Ce logica este asta ? Nu am vazut nicaieri ca Musulmani sau alti in afara de ortodoxi = 86 % din Romania au aceasi punct de vedere !


Evolutionismul si teoriile politice pe care el le-a generat, cum sunt totalitarismul si darwinismul social, au dat nastere celor mai atroce sisteme politice din secolul XX. La rândul lor, aceste sisteme politice au generat cele mai intense si tragice conflagratii din istoria omenirii. Au suprimat drepturile omului si au interzis exprimarea teoriilor sau opiniilor diferite cu privire la aparitia universului sau a societatii umane.

Un viitor bazat pe evolutionism nu va fi un viitor uman. Promotorii contemporani ai evolutionismului au ca ultim obiectiv insasi transformarea rasei umane. Teorii aberante de genul transspeciismului, transumanismului si al painismului deja incep sa devina la moda. Evolutionismul de asemenea deschide usa eugeniei si eutanasiei. La rândul lor, aceste idei promoveaza ideea eliminarii fiintelor firave din societate pe baza argumentului ca nu contribuie pozitiv la dezvoltarea sau perpetuarea speciei umane.

Mai mult, evolutionismul cauta redefinirea notiunii de "persoana" care sa includa, de exemplu, diferite specii de animale, dar in acelasi timp sa excluda fiintele umane nenascute sau fiintele care din motive medicale sunt incapabile de a rationa. Asa incep sa se deschida porti pentru posibila legiferare a eugeniei si a eutanasiei in România. In felul acesta, valoarea fiintei umane va fi trivializata.

Contrar afirmatiilor facute de SPLC, Rezolutiile Consiliului Europei nu au efect obligatoriu asupra statelor membre. România este stat suveran si ca atare are autoritate sa legifereze in domeniul educatiei nationale in conformitate cu valorile ei crestine si traditionale. Nu exista nici o constrângere la nivel international care ar putea impiedica România sa interzica predarea evolutionismului la nivel preuniversitar.

Tineretul preuniversitar din România nu are nevoie de teoriile fortate ale lui Voltaire sau Nietzsche. Voltaire, parintele ateismului modern, a faurit baza ideologica a sângeroasei revolutiei franceze din 1789, iar Nietzsche pe cea a totalitarismului nazist. In prezent, teoriile lui Nietzsche inspira, in parte, bazele ideologice ale miscarii transumaniste. Miscarea transumanista are ca ultim obiectiv inlocuirea rasei umane cu o specie supraumana, un hibrid uman-robot. In România, marxismul, mergând mâna in mâna cu evolutionismul, a creat baza ideologica a totalitarismului comunist. Nu dorim sa ne intoarcem in istorie. Dimpotriva, dorim ca noile generatii sa beneficieze de o educatie sanatoasa care garanteaza progresul societatii. Amintim, in final, ca bazele celei mai democrate si prospere societati contemporane, cea americana, au fost create pe baza unor teorii adânc inradacinate in credinta crestina.

VREI SA DISCUTAM DESPRE CRIME ?

Sa nu uitam ca cele mai mari crime in istorie au fost comise si sint comise in numele religiei, mergind inapoii 3000 de ani, trecind prin cruciade, si ajungind in ziua de azi, unde vedem cu totii ce crime odioase sint comise in numele religiei.

România este stat suveran, iar parintii au dreptul si chiar obligatia sa ceara autoritatilor sa legifereze ceea ce ei cred este mai potrivit pentru copiii lor. Nadajduim ca punctele enuntate in aceasta Scrisoare Deschisa vor fi luate in considerare.

Cu deosebita stima,

Dr. Avocat Petre Costea

In numele Consiliului Director

Alianta Familiilor din România


MARI PROGRESE STINTIFICE (OMENESTI) AU FOST IMPIEDICATE DIN CAUZA RELIGIEI!! BOR zimi si mie ... Pamuntul este PLAT ?

3 Comments:

 1. Dragos said...
  De acord cu postul tau, ar trebuii sa fim liberi, sa putem alege in ce credem. Si daca spui ca nu crezi in Dumnezeu, sa nu fii catalogat:satanist,bou si alte injurii. O societate cam inchisa! Pro-Darwin!
  Stefan said...
  In opinia mea un elev din clasele primare si chiar gimnaziale nu poate sa aleaga daca e adept al teoriei creationiste sau evolutioniste. El este influentat in primul rand de educatia din familie. Pentru a multumii ambele parti eu cred ca in scoli ar trebuii predate atat ecolutionismul cat si creationismul dar amandoua ca materii facultative.
  Cezarul said...
  Religia a fost creata de mintea omului pentru asi ascunde neputinta de a intelege existenta lui. E un articol extrem de interesant, dar din pacate omenirea inca nu a ajuns sa aiba capacitatea de a intelege teoriile lui Darwin. Si pe mine ma pasioneaza acest subiect si de aceea voi scrie cat de curand un articol propriu pe blogul meu legat de darwinism si religie. Iti multumesc ca prin ceea ce ai scris m-ai "starnit" si pe mine sa abordez acest subiect.

Post a Comment