Site Network: Home | poze | alte chestii | Despre mine

Un blogger rus a fost condamnat ieri, la un an de inchisoare cu suspendare pentru ca a insultat politia in insemnari publicate pe internet, au anuntat agentiile ruse, informeaza NewsIn.
Savva Terentiev, muzician din Siktivkar (Marele Nord rus), a afirmat ca detesta politia si a cerut ca politistii sa fie arsi de vii "ca la Auschwitz", intr-un comentariu scris anul trecut pe un blog, potrivit agentiei RIA-Novosti.

In timpul procesului, Terentiev s-a declarat de mai multe ori nevinovat pentru acest comentariu.

Procurorul Lada Luzan a calificat declaratiile sale drept "act de extremism, din moment ce obiectul incitarii criminale este reprezentat de indivizi care exercita functii pentru protejarea ordinii publice si legilor", scrie si agentia Interfax.

Rusia este criticata frecvent pentru incalcarea libertatii de expresie, iar noul presedinte rus Dmitri Medvedev a promis recent sa construiasca o "societate libera" si sa asigure respectarea drepturilor omului si libertatii presei.


Sursa :www.9am.ro

Eu unu as zice sa facem o campanie online ceva, nu mi se pare normal sa ajungem amendatii, sau mai rau arestati, pentru parerile noastre.Libertatea presei ce insemna ? Sa scrii de bine despre gurernul care este la putere ?

SUSTINETI LIBERTATEA LUI


1 Comment:

  1. Vali said...
    I`m in, daca se face ceva :)

    http://vali-me.com/2008/07/08/blogger-rus-arestat/

Post a Comment